Hur börjar man?

Det första du bör tänka på om du vill lära dig att bli en bra Tarotläggare är att välja en lek som passar dig och som öppnar din medialitet. Det finns hundratals lekar på marknaden idag så det bör inte bli svårt. Vissa butiker har pärmar du kan titta i för att få en uppfattning om utseendet, storleken och färgerna. De flesta går att beställa på nätet dessutom. Ta god tid på dig. Det har du igen senare. Köp några bra böcker om Tarot och studera dem ingående.

Öva på olika läggningar och ha dem som uppslagsböcker när du tolkar. Börja med att öva på egen hand. Det är viktigt att du först känner dig trygg med korten. När du börjat lita på din intuition kan du sätta igång och tolka korten för andra. Be att få lägga för dina vänner. Som med allting annat så ger övning färdighet.

Hur du går tillväga är väldigt individuellt. Själv studerade jag böckerna och blev bekväm med alla symboler, siffror, färger, element, astrologiska tecken, planetsymboler, kabbala o s v innan jag ”kopplade på” min medialitet. Jag satt själv ett helt år innan jag kände mig bekväm med att tolka för någon annan och då var jag väldigt tydlig med att jag var amatör. Jag ville kunna hantverket från början. Andra lägger utan att ha läst en enda Tarotbok och det fungera för dem.

Läs mer om: Vad ska jag tänka på?