Hur hantera leken?

Hur ska man helst förvara sin lek när den inte används? Det finns speciella tygpåsar eller vackra skrin nuförtiden som är lämpliga att använda. Vill man ha ett billigare alternativ kan man använda en schal att linda in leken. Välj en färg du tycker om. Jag brukar placera en bergskristall på leken för skydd och rening. Ametist eller Rosenkvarts går också bra. Du renar också leken genom att blanda den. Helst både före och efter användandet. Förvara den gärna på en plats utan direkt solljus och damm.

När du blandat leken med avigsidan mot dig så ska du kupera den innan du lägger ut en stjärna (läggning). Här finns många olika varianter. Själv kuperar jag genom att dela leken i tre högar. Den jag lägger för får välja vilken hög som ska vara överst. Detta görs sammanlagt tre gånger. De flesta läggare hittar sitt eget sätt. Vissa läggare vill att den man lägger för blandar själv, för att få in personens energier i leken. Det viktiga är att man känner sig bekväm med det man valt.

Det är också av vikt att man skapar ett lugn och en plats för detta möte. Jag har suttit i stora mässhallar och på marknader där det varit mycket folk i omlopp. Det var en mycket bra träning i att skärma av omgivningen och hålla koncentrationen under utmanade förhållanden. Det fungerar lite som meditation i det fallet. Du stannar kvar i ditt centrum, din inre kärna, vad som än händer i det yttre. Du övar upp ditt lyssnande och din närvaro. Övning ger färdighet även här.

Att rena platsen med vit salvia eller rökelse är också bra samt att det är rent, snyggt och vackert. Blommor, vatten och ett tänt ljus bidrar till trivsel och tar in de olika elementen.

Att alkohol eller droger inte ska kombineras med Tarotläggningar anser jag vara självklart.

När är det då lämpligt att lägga? Förslag är födelsedagar, fullmåne, nyår eller vid speciella händelser i ditt liv och när svåra beslut ska tas. När förvirring råder och svar sökes.

Hur börjar jag? Du kan välja ut en så kallad Signifikator som ska representera dig själv eller den du lägger för. Själv har jag aldrig använt den tekniken men många tycker den fungerar bra. Du kan välja efter stjärntecken eller bara ta något kort du känner stämmer med personen du lägger för. Detta blir då huvudkortet, det första du lägger. Du kan också välja frågeställarens personliga kort. Vad är ett personligt kort? Det är ett kort i Stora Arkanan som du får fram genom att använda siffrorna när du är född. Om du t ex är född den 9 februari 1981 så räkna såhär: 1981 2 + 9 1992 = 1+9+9+2 = 21 = 2+1 = 3

Ditt personliga kort är alltså 21 i Stora Arkanan (Universum) och ditt själskort är 3 i Stora Arkanan (Kejsarinnan). Blir summan över 21 så är ditt personliga och ditt själskort detsamma. Blir summan 19 så har du tre kombinationer. Ditt personliga kort blir då 19 Solen, ditt själskort blir då 1 Magikern och ditt kreativa kort blir 10 Ödeshjulet. Det finns ett undantag och det är om den sammanlagda summan blir 22. Ditt personliga kort blir Narren och ditt själskort blir Kejsaren. Nummer 22 är mästarnumret och blir sammanräknat 4. Det blir även noll i numerologi (2-2=0), därav Narren 0 och Kejsaren 4. Vi kan också välja ett kort utifrån vilket år vi har och lägga ihop med vår födelsemånad och datum så får vi något som kallas Growth Card. Använder vi exemplet ovan så blir det: 2013 2 + 9 2024 = 8

I de flesta lekar blir det Styrkan men i Crowley´s är det Rättvisan. Detta är ett kort som kommer att ha särskild betydelse för din utveckling under innevarande år.

Läs mer om: Exempel på en bra läggning