Spådam Helena - Direktkod 130

Tarot Helena har slitit ut många tarotlekar

Tarot Helenas första möte med tarotkorten skedde strax innan 1998. Hon blev nyfiken på korten och köpte Thomas Jönssons bok ”Tarot – den inre världsomseglingen” tillsammans med en Rider White -tarotlek. Tarotleken kändes som en väldigt bra och tydlig nybörjarlek.

På en resa i Tyskland fick hon en julklapp i form av Aleister Crowleys tarotlek med en tolkningsbok på tyska. När hon hade tid, satt hon med sin tyska tarotlek och Thomas Jönssons svenska tarotbok och övade sakta men säkert in tolkningarna till de olika korten. Stora Arkanan var den som först fick hennes uppmärksamhet, då hon kände att dessa kort var lättast att lära sig. Samtidigt sneglade hon även lite på korten i Lilla Arkanan, men lade inte lika stor vikt vid att öva in dem till en början. Hon kände att de 72 korten var många och spännande, men också en utmaning att bekanta sig med. Hon valde att fokusera på de grundläggande betydelserna i kortens symbolik. Siffrorna stod för en sak, symboliken för en annan. Att para ihop dem till en helhet blev ett riktigt pyssel och tidsfördriv. Det var både roligt och tålamodskrävande. Med tiden började hon sedan successivt också använda sig av sin intuitiva förmåga. Helena tycker det är roligt att se och känna energierna i varje enskilt kort, och i kombinationen med varandra. Korten visar också en tydligare frågeställning och visar vilken svar som ska lämnas. Hon har provat och även slitit ut ett antal tarotlekar, men hennes favoriter är Aleister Crowleys Guilded Tarot, och Wheel of Seasons, vilken har mycket vackra bilder.

De Älskande.

De älskande är mitt favoritkort. Jag tycker så mycket om symboliken och ofta är detta kort just väldigt vackert utformat av ett djupt förälskat par. Känslan av gemenskap, kärlek och förståelse tycker jag om. I tarotleken Wheel of the Year hittar man detta tarotkort skildrat med bilden av ett ömsint kärlekspar med ett romantiskt skimmer omkring sig. Känslan av närhet och kärlek är tydligt närvarande i kortet.