Ess i Bägare - (Ace of Cups)

Ess i Bägare - (Ace of Cups)Kortet kopplas till stjärntecknen Fiskarna, Skorpionen och Kräftan samt symbolen Den Heliga Graalen. Bägare tillhör vattenelementet och står för det känslomässiga.

För Esset betyder det att kunna utrycka och kommunicera sina känslor med integritet och tillit. Ett kärleksfullt och öppet hjärta samt en känsla för livets skönhet utmärker detta kort.

Vi har öppnat upp det undermedvetna och låtit ljuset flöda in. En känslighet för känslor och stämningar i omgivningen infinner sig. Självkärlek, givmildhet och känslomässig klarhet är ledorden här.

Det i sin tur ger balans och harmoni, något som sker helt utan ansträngning.

Precis som en blomma sprider sin väldoft. Denna utgivande kärlek är inte beroende av eller kopplad till någon person. Detta är kärlek till livet självt.

Förslag till tolkning:

Något nytt, på ett känslomässigt plan, har kommit in. Du sår frön till en ny känsla, en ny relation eller en andlig insikt. Du har nu kontakt med en allomfattande kärlek och du kan generöst dela med dig till andra om du vill. Känn dig som en öppen kanal för kärlek och ge av hjärtat.

Fråga att ställa sig:

Vilket är ditt sätt att utrycka kärlek på?

Affirmation:

En allomfattande kärlek fyller mig och min omgivning.

Läs mer om: Två i Bägare