Fem i Svärd - Nederlag (Defeat)

Fem i Svärd - Nederlag (Defeat)Venus i Vattumannen handlar om rädsla för förlust samt rädsla för smärtsamma erfarenheter. En känsla av nederlag och misslyckande som mestadels finns i tanken, eftersom Svärden styr det mentala. Gamla sår har gått upp igen. Det förflutna gör sig påmint, allt har stagnerat, man ser ingen utväg och vill helst gå och gömma sig för världen.

Du är rädd för att mista någon, mista kontrollen över situationen eller missa chansen till något bra. Vattumannen är riktad mot framtiden och utmaningen här är att försöka var mera objektiv och klarsynt, trots alla rädslorna.

I berättelserna om Milarepa, en berömd Eremit från Indien, så beskriver han hur demonerna besökte honom när han mediterade. De ville ta över hans kropp och han blev mycket rädd. Det var när han gav upp och bjöd in dem som de löstes upp och försvann. Vi har våra gamla sagor om troll som spricker när solen går upp.

Förslag till tolkning:

Du är nu redo att möta din rädsla för nederlag. Rädsla är en känslorespons och behöver inte alls ha något med verkligheten att göra. Om du är rädd att mista kontrollen så minns att känslan av att ha kontroll är en illusion. Vi kan egentligen inte kontrollera någonting. Att se, förstå, acceptera och släppa taget om rädslorna kommer att göra dig fri. Tillåt dig själv att känna smärtan, det är enda sättet att läka på. Se också upp med att vara en dålig förlorare varnar detta kort för.

Fråga att ställa sig:

Vad får ordet nederlag dig att tänka på?

Affirmation:

Jag accepterar min rädsla och släpper taget.

Läs mer om: Sex i Svärd