Fyra i Bägare - Lyx (Luxury)

Fyra i Bägare - Lyx (Luxury)Månen i Kräftan har vi här. Det betyder kärlek, ömhet och omsorg. Det kan visa sig genom lyx och skönhet. Vi tar emot detta med ödmjuk tacksamhet och delar med andra efter bästa förmåga. Det är en gåva såväl som ett ansvar. Det kräver avvägning och uppmärksamhet.

Känslorna här kan överväldiga dig och du riskerar att drunkna i dem. Så i tider av lyx är det bäst att vara extra vaksam. Du är öppen och sårbar och kan utsättas för manipulation och utpressning. Därför är lösningen att just se det som en gåva eller en lyx och inte bli beroende av andras bekräftelse för sin känslomässiga överlevnad.

Medberoende och symbios är väl kanske kraftiga ord men hör ändå hemma här. Se till att inte hamna i tacksamhets- eller beroendeställning till någon. Varning även för manipulation eller att bli utnyttjad. En person med Månen i Kräftan är extremt känslig för kritik. En stor känslighet gör å andra sidan att man uppskattar ömhetsbevis lite extra. ”Jag är inte i den här världen för att leva upp till dina förväntningar och du är inte här för att leva upp till mina” Don McFarland, Body Harmony´s grundare

Förslag till tolkning:

Mycket kärlek och ömhet kommer din väg. Njut av det utan att bli beroende av det. Ge inte upp din frihet och bli ingen ”trygghetsnarkoman”. Lyssna på din inre röst och försök att inte drunkna i dina känslor. Lär dig också att skilja på dina och andras känslor. Var börjar du och var slutar de andra? Ditt behov av att ta hand om andra kan ta överhanden nu. Det är skillnad på att rädda och att hjälpa, lida med eller ha medkänsla med. Kanske är det inte din uppgift helt enkelt?

Frågor att ställa sig:

Befinner du dig i ett begränsande förhållande? Är du känslomässigt beroende/bunden av någon?

Affirmation:

Jag trivs att vara tillsammans med………och är full av glädje och tacksamhet.

Läs mer om: Fem i Bägare