Fyra i Svärd - Vapenvila (Truce)

Fyra i Svärd - Vapenvila (Truce)Planeten Jupiter i stjärntecknet Vågen är detta. Lugn, klarhet, medling, konfliktlösning och förhandling står detta kort för. Vi både integrerar och expanderar på samma gång. Det är Jupiters egenskaper. Det betyder att vi tar oss tid att samla ihop våra styrkor, summera striden hittills och omgrupperar. Jupiter står också för glädje, öppen het och flexibilitet så detta är ingen reträtt med svansen mellan benen utan ett medvetet och klokt val i det rådande läget. Vapenvila betyder dock inte fred. Det är viktigt att komma ihåg. Genom att erkänna och känna igen de störande krafterna här så lyckas du bättre i fortsättningen.

Enligt de flest naturfolk så finns det 4 huvudprinciper vid förhandlingar. Dessa är:

  1. Infinn dig på plats.
  2. Var uppmärksam.
  3. Tala sanning.
  4. Häng inte upp dig på slutresultatet.

Dessa 4 punkter och att undvika att ge falska löften är goda råd vid all konfliktlösning. Du kan sällan göra alla glada och nöjda. Du kan bara göra så gott du kan.

Förslag till tolkning:

En situation kan verka hopplös just nu men den innehåller sin egen lösning, det gäller bara att hitta den. Du behöver stanna upp, hämta andan, tänka igenom saker och skaffa dig ett helhetsperspektiv på något. Försök att se på allt med nya ögon och var öppen för okonventionella lösningar. Kom ihåg att målet är frid och fred. Som ordspråket lyder: ”Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig? ”Du har tillräckligt med lugn och inre klarhet för att lösa problemet och genomföra dina planer nu.

Fråga att ställa sig:

Vad stödjer och vad hindrar din klara syn på saken?

Affirmation:

Jag har frid i mig själv.

Läs mer om: Fem i Svärd