Månen (The Moon)

Månen (The Moon)Kortet kallas ”den romantiske väljaren”. Den universella principen här handlar om att välja samt att hitta sin väg genom mörker och illusion. Det här kortet kallas ibland för ”Karmakortet”. Med det menas att när detta kommer upp i en läggning handlar det om sådant som kommer tillbaka till oss från det förflutna och som måste tas om hand. Kortet styrs naturligtvis av Månen och även av stjärntecknet Fiskarna. Talet 9 står för avslutning av en cykel samt visdom och medkänsla.

Den Egyptiska dödsguden Anubis kopplas ofta till detta kort.

Månen symboliserar det mystiska, det feminina, Yin, det undermedvetna och det lite galna i oss. Det symboliserar också det periodiskt återkommande i vår tillvaro på olika sätt.

Andra kopplingar är återfödelse, odödlighet, regressioner och tidigare liv. Kortet innehåller ofta bilden av två torn med en trång passage emellan dem. Det är som när vi föds, vi går från en värld till en annan. Här krävs koncentration och närvaro.

Månen har inget eget ljus utan reflekterar solens. Därför kan allting bli lite förvrängt och skrämmande i månljus. Kortet kopplas även till nattliga drömmar, fantasier, rädslor och havet. Månen påverkar ju allt vatten på jorden och även så våra känslor, som kan bli förvrängda och överdrivna vid fullmåne. Därför kopplas också detta kort till förälskelse och romantik, intressant nog, då vi ju är lite galna och ser allt med rosafärgade glasögon.

Utmaningen är därför att vara sann mot sig själv och inte låta sig bli förblindad. Vi har ett val här att visa oss som vi är eller låtsas att vi är någon annan. Ärlighet, integritet och goda val är lösningen.

Möjliga tolkningar:

Du lyssnar inåt och är skeptisk mot hjälp utifrån. Du drömmer mycket och har livlig fantasi just nu. Din intuition utvecklas. Det kan vara dags att ta det lite lugnare. Du är i en övergångsfas. Du behöver lita till dig själv och stå på egna ben. Du möter lögner samt att någon lägger ut dimridåer och det testar dig. Du undrar över vad som är sant i ditt liv och vad som är falskt. Att vara sann och äkta blir mera viktigt för dig nu. Du funderar mycket över vilka de rätta besluten är. Det förflutna (även tidigare liv) kommer tillbaka och måste tas om hand.

Nyckelord:

Slutlig prövning, varning, fel väg, illusion, nattliga drömmar, fantasi, mystik, ”bränna” karma, kamp med det undermedvetna, tröskel till ett nytt medvetande, passage och mörkret innan gryningen.

Frågor att ställa sig:

Vilka delar av ditt inre känns okända och märkliga? Vilka är dina ”blinda fläckar”? Vilka erfarenheter är du mest rädd för?

Affirmation:

Det är alltid mörkast precis före gryningen.

Läs mer om: Solen