Nio i Svärd - Grymhet (Cruelty)

nio-i-svard-grymhet-cruelty.jpgMars i Tvillingarna betyder grymhet mot sig själv. Man anklagar och straffar sig själv när detta kort dyker upp i en läggning. Det kan också betyda hämnd, passivt motstånd och martyrskap. Inget trevligt tillstånd med andra ord.

Här finns ingen klarhet, bara tårar och stort lidande. Du har tagit på dig rollen som din egen värsta fiende och tagit över andras kritik, riktad mot dig själv. Du kanske behövde ta ett beslut och anklagar dig själv för att det var fel beslut. Eller så vågar du inte ta ett beslut och anklagar dig själv för att du är obeslutsam.

Du känner dig som ett offer för omständigheterna. Kanske känner du till och med ett slags tillfredställelse med det? ”Det är syndast om mig i världen” som Alfons Åberg sjunger i sitt kök.

I sällsynta fall kan detta kort betyda att du är utsatt för fysisk och/eller psykisk grymhet av någon annan.

Förslag till tolkning:

Detta kort visar att du trycker ner dig själv, anklagar och straffar dig själv just nu. Du behöver erkänna och se vad du håller på med för att kunna stoppa den inre negativa monologen. Försök att känna medkänsla med dig själv, bekräfta att du känner som du gör och bli din egen bästa vän istället. Vi är bara människor med fel och brister, väl värda att älskas ändå.

Fråga att ställa sig:

Vem dömde dig tidigare i ditt liv? Hur dömer du dig själv nu? Är du redo att förlåta dina föräldrar, andra som gjort dig illa och även dig själv?

Affirmation:

Jag är älskad bara genom att vara den jag är.

Läs mer om: Tio i Svärd