Rättvisan (Adjustment)

Rättvisan (Adjustment)Rättvisan kallas ”den som medlar och ställer till rätta”. Den universella principen är balans och rättvisa. Kortet styrs av planeten Saturnus och stjärntecknet Vågen. Talet 8 symboliserar inflytande, ansvar och gott omdöme. Liggande är den en oändlighetssymbol.

Kopplade till detta kort är rättvisans Justitia och den egyptiska gudinnan Maat.
Här handlar det om jämvikt, balans och rättvisa i livets alla skeden. Om det svenska ordet lagom skulle kopplas till något kort så är det detta. Motsatta krafter betyder inte alltid motstridiga.

Sanningens svärd och vågskålen som skapar jämvikt mellan två parter i en konflikt är två symboler som ofta finns med på detta kort.
Visdom och kreativitet är två egenskaper som behövs för att skapa balans. Även lugn, tålamod, acceptans och tolerans. Det gäller här att undvika överdrifter i livet och att se helheten.

Yoga betyder helhet och är ett bra sätt att hitta sin jämvikt. Även meditation, tai chi, qi gong och Feng shui är begrepp som passar detta kort. Det gäller att hitta de förutsättningar man behöver för att få harmoni i tillvaron och de verktyg som vi kan använda för att komma tillbaka till lugnet i det inre och det yttre.

Människor som är gränslösa, överanalytiska, förvirrade och som jobbar för mycket dras ofta till detta kort. Att rensa upp i röran och praktisera enkelhet, renhet, prioriteringar och organisation blir viktigt. Man brukar även koppla skrivande, formgivning och efterforskningar till detta kort.

Möjliga tolkningar:

Du har hamnat i någon rättslig tvist. Du behöver se objektivt på något. Du behöver fatta ett beslut. Ärlighet, omdöme och rättvisa är viktigt för dig just nu. Du medlar mellan människor. Du tar ansvar för ditt liv och rensar i röran. Skönhet, harmoni, klarhet och enkelhet är ledorden här. Du skapar balans i tillvaron. Du undviker (eller behöver undvika) överdrifter av alla slag.

Nyckelord:

Balans, rättvisa, centrering, renhet, enkelhet, harmoni, balans, skönhet, proportioner, perspektiv och helhet.

Frågor att ställa sig:

Vad får dig att känna lugn och ro? Vad händer när du tappar fotfästet?

Affirmation:

Jag vilar i mitt eget centrum.

Läs mer om: Eremiten