Sju i Bägare - Utsvävningar (Debauch)

Sju i Bägare - Utsvävningar (Debauch)Venus i Skorpionen talar om att frossa i något som du vet inte är bra för dig. Du äcklas lite av dig själv och mår inte alls bra. Det finns ett utryck som lyder: ”too much of a good thing” och det stämmer på detta kort. Du vältrar dig i självömkan och obehag. Du har försökt att le, dölja dina sår och gå vidare men det har inte hjälpt.

 Det är lite som Cornelis sa om sitt drickande: ”Jag försökte dränka mina sorger men de kunde simma”. Och för att citera slutet på en av hans sånger: ”Och du får kvar en tom flaska, och bittra tårar och aska.”


Förslag till tolkning
:

Det är dags att öppna ögonen och ta en titt på verkligheten, sådan den nu är, även om det är smärtsamt. Bara genom att erkänna och acceptera din egen inre verklighet kan du känna dig befriad till slut. Fortsatta försök att blunda leder bara till att du stagnerar och förlorar all din känslomässiga energi. Hänge dig inte åt frosseri, tanklöst drickande eller något annat gränslöst beteende. Det stärker bara din självömkan, trubbar av dina känslor och löser inga problem. Fundera istället på hur du kan förändra din nuvarande situation till det bättre.

Frågor att ställa sig:

Finns det någon besvikelse du ännu inte har erkänt och bearbetat? Har du överexploaterat något på sistone? Har du upplevt något som kändes ”lite för bra för att vara sant” alldeles nyss? Tycker du synd om dig själv och känner dig orättvist utsatt av livet just nu?

Affirmation:

När jag erkänner och accepterar mina skuggor så förlorar de sin makt över mig.

Läs mer om: Åtta i Bägare