Styrka (Lust)

Styrka (Lust)Den universella principen här är styrka, passion och lust. Kortet styrs av stjärntecknet lejonet. Talet 11 är ett så kallat mästarnummer. Det ger möjligheten att utföra något speciellt, något som förändrar våra liv och oss själva som människor. Arketyperna Skönheten och Odjuret kopplas till detta kort.

Här handlar det om att tämja ”vilddjuret” inom oss. Den starka, okontrollerade och ursprungliga kraften vi alla har. Vi behöver möta känslor och begär vi har gömt och glömt helt enkelt. Bortträngning av dessa utgör ett hot om vi fortsätter att ignorera dem.

Då kan de ta sig destruktiva och tvångsmässiga uttryck. Våra medvetna och omedvetna krafter behöver mötas.

När du är beredd att se sanningen om dig själv finns det inte längre något att vara rädd för och dina undermedvetna drifter styr dig inte längre. Din inre styrka behöver hjälp av kärlek och tillit för att kunna förvandlas. Lejonet, som oftast är med på kortet, blir lugnt först när vi släpper det fritt. Djuret är också en symbol för återfödelse, visdom och solens kraft. Det står också för en självklar ledargestalt som respekteras för sin inre styrka, inte den yttre makten. Han tar ansvar för sin styrka och sina ”lägre” drifter och missbrukar dem inte.

Crowley döpte kortet till Lust och menar att det också står för glädje och passion. Att ge sig hän till sina intressen och starka sidor ger frihet från rädsla och begränsningar, ofta representerade av andras tyckande och tänkande.

Att vara fullständigt i stunden med hela sitt jag och acceptera alla sidor av sig självt är kraftfullt och kräver mod. Det ger dig också karisma, utstrålning och kanske din kvart i rampljuset. För att veta hur det känns att hoppa fallskärm är enda sättet att prova. I egyptiska hieroglyfer är lust och styrka samma tecken.

Möjliga tolkningar:

Lita till din inre styrka. Du har nu styrkan att möta dina inre rädslor och begränsningar. Du kan uthålligt möta alla hinder på vägen. Du har modet att ta risker och står på dig. Du förmår tämja dina känslor utan att förneka dem. Du har livslust. Du släpper något gammalt i ditt undermedvetna som styrt dig och det ger dig ny kraft. Du har självbevarelsedrift. Du drivs av en stark känsla att handla på ett visst sätt. Du känner passion för någon eller något. Du utrycker dig kreativt på många olika sätt. Du upptäcker nya talanger hos dig själv. Du accepterar dig själv som du är. Du omvandlar dina känslor till en drivkraft att förändras.

Nyckelord:

Lejonet, passion, berusning, lust, styrka, talanger, gamla rädslor, begränsningar, förvandling, energi, vitalitet, entusiasm, utstrålning, oberoende, självacceptans och livsglädje.

Frågor att ställa sig:

Vilka delar av ditt liv vill du leva ut mera helt och fullt? Vad har hindrat dig att göra det? Är du redo att ta tag i det nu?

Affirmation:

Jag njuter av att leva helt och fullt.

Läs mer om: Den hängande