Ödeshjulet (Fortune)

Ödeshjulet (Fortune)Kortet kallas ibland ”Lyckohjulet” och den universella principen är möjligheter, genombrott och välstånd. Kortet styrs av planeten Jupiter. Alla cykliska och återkommande händelser, som t ex årstider dag och natt samt månens olika faser, kopplas till detta kort. Talet 10 står för ny början och fullbordan. Fru Fortuna är en figur som hör hit.

Här handlar det om expansion, positiva förändringar, tur och överflöd. För att styra våra liv i en bättre riktning behövs objektivitet, flexibilitet och kreativitet. I Crowley´s lek så symboliseras dessa 3 egenskaper av en sphinx, en apa och en krokodil.

Att våga ta risker och vara öppen för nya möjligheter är också viktigt här. Konsten att tänka sig en bättre framtid är kopplat till detta kort. ”Mind over matter” är ett begrepp som alla idrottare på elitnivå känner till och det ges nu möjligheter att tillämpa detta. Det är ingen slump att detta kort föregås av Eremiten. Man kan nu gå ut i världen och manifestera sitt inre överflöd. Man har ett lugnt och stadigt medvetande runt vilket allt kan snurra bäst det vill.

Möjliga tolkningar:

Oväntade möjligheter till positiva förändringar presenterar sig. Du kan ha tur med pengar på olika sätt. Lyckan står dig bi. Du får skörda frukten av något du tidigare sått. Du har satt hjulen i rullning och kan koppla av. Karma och tidigare liv blir viktiga för dig nu. Du får ett genombrott med något viktigt. Du är i ditt center och klarar av att ta emot framgång.

Nyckelord:

Ny början, expansion, kreativitet, genombrott, oväntat välstånd och tur.

Frågor att ställa sig:

Är du redo för din stora lycka? Om inte, vad står fortfarande i vägen?

Affirmation:

Jag är nu redo för miraklet i mitt liv.

Läs mer om: Styrka